20 Ağustos 2010 Cuma

Hokkaido Kabagi veya Red Kuri Kabagi (Red Kuri Squash)

Yeni tanıştık bu baby kabakla. Hokkaido kabagi da deniyor Red Kuri Kabagi olarak da geçiyor. Hatta daha çok Red Kuri Squash adıyla tanınıyor kendisi !Çok sevimli bir kabak. Mini mini, bir avuca sığıyor. Çorbası, sotesi yapılıyor. Pilava katılabiliyor. İtalyada risottosu yapılıyor.
Faydaları:
Bol lifli (bebişlere ve çocuklara yararlı)
A ve C vitamini kaynağı
Beta-Carotene
Demir
Potasyum
Kalsiyum

Ben bugün oğluşa çorbasını yapmayı düşünüyorum.

Hokkaido kabağı (kesilip çekirdekleri çıkarılmış.Kimi tariflerde kabuğu soyulmadan pişiriliyor. İnce bir kabuğu var,  kabukla pişmesi daha besleyici olur tabi)
1 soğan
2-3 diş sarımsak
Taze zencefil (isteyene) 2-3 cm lik incecik bir dilim
1 yemek kaşığı köri
Maydanoz
3 bardak su

İçine tavuk göğsü de katılabilir hatta daha da güzel olur.
Pişirdikten sonra hem pişmiş resmini hem de nasıl pişirdiğimi ayrıca yazmayı planlıyorum.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: