15 Temmuz 2010 Perşembe

Bebekle/çocukla ilk tatil

Oğlumuzla 4 aylıkken tatil yapmamıza rağmen, sanki bu seneki ilk tatilimiz gibiydi. Tatile gitmeden önce çok fazla oteli inceleyip, çocuğu olan arkadaşlarımızdan fikir almıştık. Genelde yemek sorunumuz olmadığı için,tatilde de olmayacağını düşündüğüm için kavanoz maması almak aklıma hiç gelmemişti.Ta ki, oğlumdan 25 gün kadar küçük bebiş annesi arkadaşımızla tatil planlarını konuşana kadar. Kendisi yanında ne olur ne olmaz bu mamalardan götüreceğini söyleyince bana da çok mantıklı geldi.İyi ki de söylemiş! Sıcaktan mı ortam değişikliğinden midir, oğluş ayemek hatta hiç yememek istedi! Neyse, 1 yaş civarı veya altı veya yakını tatile çıkacak anne babalara nacizane önerilerim;
1- Otelde bebek menüsü çıkıyor mu? (gittiğimiz otelde püre halinde et, tavuk hergün çıkıyordu.Eğer gittiğiniz yerde çıkıyorsa ve yanınızda kavanoz maması varsa benim yaptığım gibi onların içine katabilirsiniz.Böylece etlerini de yemiş olurlar).
2- Çimlerde yayılabileceğiniz alanı var mı otelin? Kumsal çok sıcak ve gölge alan şemsiyesinin gölgesi ile kısıtlı olduğundan ötürü çok rahat edemeyebilirsiniz.Çim alanda,ağaçların altı çok daha serin oluyor ve rahatça yayılabiliyorsunuz.
3-Yanınızda şişme minik havuz, kova-kürek götürürseniz daha serin saatlerde deniz kenarında kumda oynayabilir. Şişme havuzu 3 parmak kadar çok az suyla doldurduk. Paşamız da içine girmeden ellerini şıp şıp yaparak suyla oynadı. Havuzun içine oturtmadım çünkü kısa zamanda çıkmak istemeyecek ve üşütecek diye korktum.Ne kadar hava sıcak da olsa sürekli soğuk suda oturmasını istemedim.Suyu çok az doldurduk çünkü bazen gaza gelip epey eğilerek oynadı.Yanında sürekli dursak da-ki sakın yalnız bırakmayın suyun yanında- tedbirli olmakta fayda var.
4-Yanınıza her ihtimale karşı kavanoz maması alın. Hem kahvaltılık, hem yemeklik, hem meyve püresi. Bebek menüsü genelde öğlen ve akşamları çıkıyor. Eğer çocuğunuz henüz kendi elinde alıp meyveleri yiyemiyorsa meyve püresi içeren kavanoz mamalarından tavsiye ederim. Gittiğimiz otelde maalesef muz çıkmıyordu.Ben 2 kere özel istedim.Muzu ezmek basit.Ama elma,kayısı filan zor oluyor.
5-Eğer otelde çıkan açık yoğurttan (büyük kasede oluyor yoğurtlar genelde) yedirmek istemiyorsanız bebek yoğurtlarından da yanınızda götürmeniz iyi olur.
6-Götüreceğiniz gıdaları serin tutabilecek özel çantalardan. İçine de buz paketlerinden koyarsanız 7-8 saat bozulmayabilir.Gider gitmez buzdolabına koymanız gerekli.
7-Şapka şart.Hem de bi kaç tane. Tombişler hareketli olduğu için kafalarında durmuyor.Düşüyor.
Bunlar dışında diğerlerini sizlerin de düşündüğünü tahmin ediyorum.Sorunuz olursa beklerim.

Hiç yorum yok: